<![CDATA[Hallan helmoissa - runoja ja valokuvia Pohjanmaalta - kuulumisia]]>Sun, 05 Apr 2020 00:02:03 +0300Weebly<![CDATA[Hallan helmoissa -kirja ilmestynyt]]>Wed, 04 Apr 2018 17:28:47 GMThttp://hallanhelmoissa.fi/kuulumisia/hallan-helmoissa-ilmestynyt
Ylivieska ja Lapua kuulolla? Odotettu Hallan helmoissa -kirja on perillä jälleenmyyjillä. Lisäksi muun muassa Helsingistä, Kauhavalta ja Tampereelta löytyy jo. Uusikaupunki ja Kuortanekin saavat pian teosta. Ensi viikolla kirja löytyy myös mm. Honkajoelta, Kankaanpäästä, Laviasta ja Siikaisista.

Katso jälleenmyyjiä: http://hallanhelmoissa.fi/ostopaikat.html - päivitämme ostopaikkatietoja.

Kirjan Facebook-sivuille www.facebook.com/Hallanhelmoissa/ on tulossa kirjan arvonta.
]]>
<![CDATA[Juliste komealle kirjalle]]>Thu, 08 Mar 2018 06:08:44 GMThttp://hallanhelmoissa.fi/kuulumisia/julisteKomea kirja saa tietysti komean julisteen! Tämä A3-koon juliste tulee muun muassa kirjan jälleenmyyjille.
]]>
<![CDATA[Lahjaksi kesäyön taikaa lakeuksilta]]>Sat, 17 Feb 2018 15:24:56 GMThttp://hallanhelmoissa.fi/kuulumisia/lahjaksi-kesayon-taikaa-lakeuksiltaHallan helmoissa -kirjan tekeminen on ollut suorastaan nautinto; upeita valokuvia komeista maisemista ja tunnelmista sekä koskettavia runoja.

Vaikka teoksen teemana onkin Pohjanmaa, niin monen aukeaman tunnelmat koskettavat varmasti ympäri Suomen.

Vinkkinä: teos sopii lahjaksi vaikkapa myös hääpäiviä viettäville - laita kirjanmerkki tai onnittelusi erityisesti tämän aukeaman kohdalle ;-)

Mennyt

Sinä hetkenä
hiustesi hopea vaihtuu
nuoruuden tummaan samettiin,
silmäisi vihreä
    on tummempi kuin metsälampi

Olemmeko tulleet vanhoiksi
    kun niin usein muistelet
         menneitä päiviä,
         suvisia öitä


Unohdat kaikki vaivasi
     kuljet kevyesti muistojen polkuja


Lakeuden yöhön katoava kulkijan Tomi Katajamäki kuvasi Kauhavan Ontonnevalla heinäkuulla 2016. Vesileima kuvan päällä kirjan nimestä ja tekijöistä ei luonnollisestikaan ole painetussa kirjassa.

© Raili Heikkilä (runot) ja Tomi Katajamäki (valokuvat). Runojen ja valokuvien luvaton käyttö, kuten osittainenkin lainaaminen on kielletty. Teoksen runojen esityslupia myy myös Sanasto ja valokuvien käyttöoikeuksia valokuvaaja Tomi Katajamäki.

]]>
<![CDATA[Kirjanmerkit ovat saapuneet!]]>Wed, 07 Feb 2018 15:39:24 GMThttp://hallanhelmoissa.fi/kuulumisia/hallan-helmoissa-kirjanmerkit-saapuneet
Kirjanmerkit ovat saapuneet painosta! Nouda omasi: löytyy ihan pian Ylivieskasta Justus-myymälästä, Kauhavalta saat näitä käsiisi Tilausravintola Pinkki Alvarista ja Helsingistä Museokadun Nizzasta, läheltä Kansallismuseota. Mistä  Sinä haluaisit noutaa omasi?

Kirjanmerkin runoa jouduttiin tiivistämään tilankäytön vuoksi.
Runon pidempi versio löytyy Hallan helmoissa -kirjasta:

Usko
Kun juhannuksen aikaan
    suviyönä
kuljet tällä lakeudella
    ja ruis heilimöi
tiedät,
    mitä on Jumalan vilja
    ja isänmaa
Eikä kukaan,
eikä mikään
    voi koskaan
    pyyhkiä pois sielustasi
    tätä näkyä
        – vaikka minne kulkisit


Kuva otettu Lapuan Alajoella heinäkuulla 2015. Tätä upeaa maisemakuvaa voisi katsoa vaikka miten pitkään. Siinä on jotain vangitsevan kaunista, eikös?

© Raili Heikkilä (runot) ja Tomi Katajamäki (valokuvat). Runojen luvaton käyttö, kuten osittainenkin lainaaminen on kielletty.  Runojen esityslupia myy myös Sanasto (hae esityslupaa täältä) ja valokuvien käyttöoikeuksia valokuvaaja Tomi Katajamäki.

Käytettäessä teoksen sisältöä arvostelussa tai teosesittelyssä on aina mainittava teoksen koko nimi, tekijä sekä ilmestymisvuosi. Halutessasi lisätietoja ota yhteyttä pauliina (at) paperisilppuri.fi.

]]>
<![CDATA[Komea lahjakirja Pohjanmaalta - ja Pohjanmaasta.]]>Thu, 25 Jan 2018 12:02:25 GMThttp://hallanhelmoissa.fi/kuulumisia/komean-lahjakirja-pohjanmaalta-ja-pohjanmaasta
Hallan helmoissa -kirja on pääosin kotimaista työtä: valokuvaaja tekee töitä Pohjanmaalla, runoilija Pohjanmaan porteilla eli Pohjois-Satakunnassa, kustannustoimittajat Helsingissä ja Hämeenlinnassa.

Kirjan graafinen suunnittelu, sivujen taitto ja kuvankäsittely tehdään sekin Suomessa. Kirja painetaan Tallinnassa, joskin kirjan jakelu tuotetaan Suomessa; kotimaisia jakelutapoja käyttäen (mm. Posti ja Matkahuolto).

Ostamalla Hallan helmoissa -kirjan tuet etenkin suomalaisten pienyrittäjien työtä! Voit lukea lisää tekijöistä täältä kirjan kotisivuilta, tekijöistä-sivulta.

Kirjan paperit ovat ympäristöystävällisiä: värikkäällä esilehtipaperilla on merkintä ilmastonmuutoksen kompensoinnista ja sisäsivujen paperiin sellu on tuotettu puusta, joka on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä. Sitä paitsi Hallan helmoissa-teos on kestävä elämys, johon voi palata aina uudelleen - tule mukaan nauttimaan hetkistä Pohjanmaalla!


]]>
<![CDATA[Hallan helmoissa - kuulumisia tekijöiltä]]>Mon, 22 Jan 2018 22:00:00 GMThttp://hallanhelmoissa.fi/kuulumisia/hallan-helmoissa-kuulumisia-tekijoilta

Sykähdyttävä kirja on tulossa!

Tuntuu hienolta saada kertoa teille kirjasta, jonka idea syntyi vähintään puolitoista vuotta sitten. Kirjan tekeminen on usein melko pitkä projekti ja matkalle mahtuu monenlaista käännettä kirjan nimestä sisällön viimeistelyyn.

Me tekijät toivomme teoksen tuovat iloa ja muistoja lukijoiden mieliin ja löytävän lukijansa. Pohjanmaa näyttää Tomi Katajamäen valokuvin ja kertoo Raili Heikkilän runoin tunnelmiaan ja muistojaan - ehkä niitä hiukan aristaviakin.

Tervetuloa matkalle Pohjanmaalle 22 runon ja valokuvan välityksellä. Hieno kirja lahjaksi hänelle, joka kaipaa Pohjanmaalle. Vie tervehdyksenä erilaisiin elämän hetkiin - sopii lahjaksi niin toipilaalle kuin merkkipäivänä

]]>